• English
  • Ελληνικά
Κλείσιμο
+1 800 245 39 25
info@yourdomain.com
Logo
  • Αρχική
  • Η εταιρεία
    • Εγκαταστάσεις
    • Πιστοποιήσεις
    • Ιστορικό
    • Τα νέα μας
    • Πρώτη ύλη
  • Τα Προϊόντα Μας
    • Φέτα
    • Γιαούρτι
    • Κρέμα
    • Ρυζόγαλο
    • Μυζήθρα
    • Ανθότυρο
  • Βραβεία
  • Συνταγές
  • Επικοινωνία

Φόρμα αναζήτησης

Φόρμα αναζήτησης

ΑρχικήΙστολόγιαΤο ιστολόγιο του/της adminΤυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Δεκέμβριος 3,2015 by admin 0 comments Tags: Τυροπιτάκια κουρού, συνταγές με φέτα
Τυροπιτάκια κουρού της πεθεράς

Γρήγορα, πάντα πετυχημένα και νόστιμα τυροπιτάκια κουρού! Την συνταγή αυτή μου την έδωσε η πεθερά μου η οποία την πήρε από μια κυρία που δούλευε σε φούρνο που έκλεισε κι ήταν ξακουστός για τα τυροπιτάκια του!

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη:
  • 1 κεσεδάκι αγελαδινό γιαούρτι
  • 1 κεσεδάκι (ίδιο με του γιαουρτιού) καλαμποκέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας γεμάτη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά όχι λιωμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη γέμιση:

  • 300 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • προαιρετικά πιπέρι ή δυόσμο ξερό (εγώ δεν βάζω)

Για το άλειμμα:

  • 1 αυγό χτυπημένο

Πώς το κάνουμε:

  1. Σε ένα μπολ φτιάχνουμε τη ζύμη μας βάζοντας και ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Δεν έχει σημασία η σειρά απλά το αλεύρι το ρίχνουμε στο τέλος και λίγο λίγο μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια και να είναι σχετικά μαλακή. Για να σας βοηθήσω θα πάρει 550 γρμ. περίπου.
  2. Επίσης το κεσεδάκι γιαούρτι που βάζω εγώ είναι 320 γρ.
  3. Μόλις λοιπόν η ζύμη μας είναι έτοιμη (δε θα σας πάρει καθόλου χρόνο γίνεται αμέσως!) την αφήνουμε στο μπολ σκεπασμένη για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη γέμιση θρυμματίζοντας τη φέτα και ανακατεύοντάς την με τα αυγά.
  4. Έτσι λοιπόν στη συνέχεια παίρνουμε από τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια στο μεγέθος περίπου ενός μέτριου καρυδιού (το μέγεθος το αποφασίζετε εσείς) και τα πατάμε με την παλάμη μας πάνω στον πάγκο για να ανοίξουν έχοντας λίγο πάχος, μην τα ανοίξετε σε λεπτό φύλλο. Τοποθετούμε στο καθένα ένα κουτ. γλυκού γέμιση και κλείνουμε σα μισοφέγγαρο πατώντας καλά με τα δάχτυλα γύρω γύρω.
  5. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 πάνω κάτω αντιστάσεις για 30 περίπου λεπτά μέχρι να χρυσίσουν καλά.

 

Share
ΠροηγούμενοΕπόμενο
Δείτε επίσης
  • Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
    Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
  • Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.
    Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.

Τελευταία

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
  • Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.
  • Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.

ΦΕΤΑ ΠΟΠ "ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. Β. ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε."

Η φέτα "ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ" παράγεται από 100% αιγοπρόβειο
γάλα που συλλέγεται από κτηνοτρόφους της περιοχής μας.
Μάθετε περισσότερα

Καλομοίρης - Ηλ.ΒΙ.ΓΑΛ

Καθημερινά συγκεντρώνουμε από τα καλύτερα κοπάδια της ορεινής και ημιορεινής Ηλείας, το Γάλα την πρώτη ύλη των προϊόντων μας.

Αφού περάσει από έλεγχο για να διαπιστωθεί η ποιότητα του ξεκινάει η επεξεργασία και παστερίωση του.

Προϊόντα

  • Φέτα
  • Γιαούρτι
  • Ανθότυρο
  • Κρέμα
  • Μυζήθρα
  • Ρυζόγαλο

Η εταιρεία

  • Πρώτη ύλη
  • Βραβεία
  • Εγκαταστάσεις
  • Ιστορικό
  • Πιστοποιήσεις
  • Τα νέα μας
  • Επικοινωνία

Τελευταία Νέα

  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ
  • Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.Μπιφτέκια γεμιστά με φέτα.
  • Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.Ψωμί με ντομάτα το έλεγε η γιαγιά μου.
Copyright © 2016 Καλομοίρης ΗΛ.ΒΙ.ΓΑΛ. All Rights Reserved.
Κατασκευή Ιστοσελίδων ENTERID
  • Follow:
Είσοδος

ή
Login via facebook
Login via twitter