Για 5-6 άτομα

Υλικά

  • 2 πακέτα Linguine
  • μισό βαζάκι ελιές κομμένες σε ροδέλες
  • 3 κονσέρβες τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • μισή σκελίδα σκόρδο (προαιρετική) ψιλοκομμένο
  • 500-600γρ. τριμμένη φέτα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μισό πελτίνο Pumaro 70 γρ.

Οδηγίες παρασκευής

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό για να βράσει. Όσο περιμένουμε ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε στο wok (γουόκ) μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Βάζουμε τις 3 κονσέρβες τομάτας και 1/4 φλιτζάνι του τσαγιούνερό. Χαμηλώνουμε την φωτιά , ανακατεύουμε τακτικά. Όταν το νερό έχει βράσει , ρίχνουμε λίγο αλάτι και βάζουμε τα 2 πακέτα μακαρόνια και μετράμε 8-9 λεπτά. Παράλληλα βάζουμε στην σάλτσα το μισό βαζάκι με τις ελιές και χαμηλώνουμε λίγο ακόμα την φωτιά. Μόλις είναι έτοιμα τα μακαρόνια δεν τα σουρώνουμε αλλά με ένα μεγάλο πιρούνι τα παίρνουμε και τα βάζουμε στο wok (γουόκ)μαζί με το λίγο νερό που έχουν κρατήσει. Ανακατεύουμε την σάλτσα με τα μακαρόνια βάζουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, την ανακατεύουμε και είναι έτοιμο .